FAQ

Deze veelgestelde vragen zijn opgezet om je eerste vragen te beantwoorden. Mocht je vragen hebben, schroom alsjeblieft niet om even te mailen naar contact@jmholiday.com.

Wij staan heel graag voor je klaar!

Wat zijn de corona regels in Turkije?

Voor beide landen België en Nederland staan beide linkjes toegevoegd zodat je rustig en overzichtelijk altijd alle regels bij de hand hebt.

Heb ik voor Turkije een visum nodig?

Sinds 2 maart 2020 is er voor Turkije geen visumplicht meer vanuit Nederland en België voor een verblijf van maximaal 90 dagen gedurende een periode van 180 dagen.

Als je naar Turkije reist, moet je altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee je je identificiteert (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Je paspoort of ID-kaart moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Turkije.

Wat moet ik doen als voor vertrek de kanker toch teruggekomen is?

In dat geval mag je tot 2 weken voor vertrek 100% kosteloos annuleren.

Welke verzekeringen raad je me aan?

JM Holiday raad je aan om een annuleringsverzekering te nemen voor alle gevallen buiten kanker om. Dus niet-kankergerelateerde situaties kunnen zich voordoen waardoor je niet meer op reis kan.
Neem ook vooral de corona dekking zodat je zeker bent dat je je reis op een ander tijdstip kan doen of terugbetaald kan krijgen.

Het is belangrijk voor je verblijf ter plaatse om een goede reisverzekering te nemen. Repatriëring ziekte, onverwachts terugvliegen wordt dan allemaal gedekt. Controleer goed vanaf wanneer je weer mag reizen nadat je in remissie gaat bij zowel je dokter als de verzekeringsmaatschappij.

Ter plaatse is alle medische hulp voorhanden en wij zijn zelf 24/7 ter plaatse om je met raad en daad bij te staan.

Wat is een boutique hotel?

Een boutique hotel, of boetiekhotel, heeft een luxueuze, eigentijdse, moderne maar ook intieme sfeer. Boutique hotels zijn kleinschalig en horen vaak niet tot een hotelketen. Doordat een boutique hotel kleinschalig is, kan het hotel maximale aandacht geven aan haar gasten.
Het eten is a la carte en het ontbijt is inbegrepen wat wil zeggen dat het altijd gaat om een goed ontbijt waar je echt mag genieten van de lokale keuken!

Hoe werkt het in- en uitchecken?

Je wordt door JM holiday opgehaald van de luchthaven en begeleid naar je hotel. Je checkt in met je paspoort, de reservering is al gemaakt voor je. De bevestigingsmail voor je vakantie is leidend.

Inchecken gebeurt na 14.00 en het uitchecken is voor 12.00. Je krijgt uiterlijk een dag voor vertrek te horen hoe laat je weer wordt opgehaald om naar de luchthaven terug te gaan.