Rondreis

We hebben voor jou een voorbeeldreis samengesteld om je een beeld te geven.

Aegean Turkey Tour voor Jong & Oud
Bodrum – Selçuk  – Şirince – Pamukkale- Salda – Bodrum

Dag 1
Bodrum – Selçuk

Je vertrekt na het ontbijt naar Selçuk waar het treinmuseum ligt. Hier krijg je een heel goed beeld van het treinvervoer eind 18e en halverwege de 19e eeuw. De meest oude internationale locomotieven en treinwagons staan in een prachtige tuin bij elkaar gezet. Een hele speciale ervaring om in Turkije dit stukje historie in zo’n prachtige, natuurlijke omgeving te mogen bekijken. Een groot succes om met kinderen te bezoeken, want je mag zelfs in de wagons klimmen (op eigen risico) en deze zijn nog grotendeels intact!

Na het bezoek aan het treinmuseum van Selçuk ben je in 20 minuten in één van de oudste, opgegraven steden ter wereld, Efeze. Bewandel de marmeren paden en waan je in de tijd van de Grieken en Romeinen. Bezoek de Celciusbibliotheek, de huizen van toen, het amfitheater en laat de gids je rondleiden zodat de stad echt gaat leven in je beleving.

In de namiddag check je in Şirince in in één van onze boutiquehotelletjes en verkent dit wijndorpje op eigen houtje. Probeer eens een Turkse koffie in een grote ronde tafel met zand en houtskool of laat je verleiden tot de gratis wijnproeverijen die je aangeboden worden in de vele wijnwinkeltjes die Şirince kent!

Na het diner is het tijd voor een heerlijke avond om te genieten van de rust, de gezelligheid en elkaar.

Dag 2
Şirince – Pamukkale

Na het ontbijt is het leuk om nog even te genieten van het hotel om daarna te vertrekken voor een langere route naar Pamukkale.

Pamukkale betekent ‘het katoenen kasteel’ en zo zien de witte kalkformaties er ook uit. Een heel groot uitgestrekt landschap dat onder je voeten ligt en waar je op bepaalde plekken op blote voeten doorheen kan waden.
Lekker lunchen in één van de door ons aanbevolen restaurantjes en genieten van de faciliteiten van het hotel. In het hotel heb je een thermaalzwembad waar je huid tot rust komt en je geniet en ontspant.

Dag 3
Vandaag is een dag met een bezoek aan twee mooie bijzondere plekken.  Na het ontbijt vertrek je naar de archeologische opgraving Laodicea Ancient City.

Na het bezoek aan deze oude stad rijd je door naar het avontuurlijke deel van de dag. De Kaklikgrot. Neem wat water en een snack mee voor onderweg. Trek goede schoenen aan die je makkelijk uit kan doen.

We volgen de weg naar de Kaklikgrot. De kosten voor entree zijn minimaal. Je wandelt over de hangbruggetjes, trappen en houten paden, helemaal door de grot heen.

De grot is 14 meter diep en is 2.5 miljoen jaar oud. Een hele bijzondere plek dat ook wel het klein Pamukkale onder de grond wordt genoemd. Ook dit water is thermaal en helend bij huidproblemen. Na het bezoek aan de Kaklikgrot rijd je door naar het Saldameer om in te checken in je hotel en te genieten van een lekker avondmaal.

Dag 4
Na het ontbijt is het genieten geblazen in de ‘Turkse Malediven’ met oppervlaktekenmerken van planeet Mars. Je kunt er zelfs in het modderbad gaan liggen, wat goed is voor de huid 😉

Een heerlijke dag op een bijzondere plek… hierna keer je terug naar Bodrum.

Dag 1
Bodrum – Pamukkale

We vertrekken in de vroegte rond 7 uur uit Bodrum om naar Pamukkale te rijden. We nemen onze koffies en genieten van de prachtige omgeving onderweg. Rond 11 uur komen we aan in Pamukkale, doen de check-in en ontdekken het hotel om even een samen te komen in de hotelbar.

Rond 12.30 uur verlaten we het hotel om Pamukkale te bezoeken, over de terrassen te dwalen, de prachtige historische omgeving te bewonderen en te gaan lunchen in een heel gezellig restaurantje in Pamukkale zelf.

In de namiddag zijn we terug in het hotel om te zwemmen en te relaxen.

Rond 19.30 uur begint het diner in het hotel en genieten we van de faciliteiten van het hotel tot het tijd is om te gaan slapen.

Dag 2
Na het ontbijt vertrekken we naar Konya waar de hele beroemde filosoof Mevlana woonde. We bezoeken het Mevlana-museum en gaan ‘s avonds naar de Derwisj-show met diner.

Dag 3 en dag 4
Na het ontbijt rijden we meteen door naar het hoogtepunt van de reis; Cappadocië. Dit prachtige steenlandschap is het paradepaardje van Turkije en natuurlijk slapen we hier in een echte ‘grottenkamer’. We ontdekken de omgeving en genieten van een heerlijk diner.

De volgende ochtend staan we voor dag en dauw op en beginnen de dag met een champagneontbijt bij de luchtballon. Daarna gaan we aan boord voor een fantastische vlucht! De rest van de dag is er vrije tijd om zelf in te vullen.

Dag 5
Na het ontbijt is het tijd om te vertrekken naar Antalya.

Dit is een lange tocht, maar zo zie je wel heel veel van het binnenland. In Antalya logeren we in een all-inclusive vijfsterrenhotel om heerlijk bij te komen van de lange reis.

Dag 6
Na het ontbijt, zwemmen, relaxen en een koffietje, bezoeken we een van de 3 leuke parken van Antalya; Land of Legends, Aquarium of Snow World. ‘s Avonds genieten we van de faciliteiten van het hotel.

Dag 7
Dit is dag dat je hebt gekozen om terug te gaan naar Bodrum of terug te gaan naar Nederland of België. Dit is bespreekbaar tijdens het boeken.